Vi måste sänka energiförbrukningen på vår belysning

Vi måste sänka energiförbrukningen på vår belysning

Jag kan komma att skämmas när jag tänker på den jord som vi ger vidare till våra barn. Hur de kommer att få sopa upp efter generation efter generation av vuxna som förnekat att klimatförändringen faktiskt har förödande konsekvenser, och att jordens resurser inte är oändliga. Jag hade denna diskussion med min kollega här om dagen när vi pratade om att byta ut belysningen på jobbet.

I detta fall handlade det om spotlight-lamporna och led paneler då det är dessa vi använder mest frekvent. Jag sa att vi måste tänka ur ett klimatmedvetet perspektiv och byta till LED-belysning då vårt kontor är öppet dygnet runt (och således är även belysningen påslagen). Hon tyckte det lät som ett krångligt projekt att påbörja någonting som hon inte visste mycket om. Jag svarade då att hon kunde börja här på kontoret, genom att uppdatera vår belysning via butiken Svealight till LED-paneler och spotlights med just LED i, då dessa är så mycket bättre för klimatet än traditionella lampor. Inte minst på grund av att det släpper ut mindre koldioxid. Koldioxidutsläpp är nämligen en av vår tids största utmaningar.

Det som går många förbi är att de gamla traditionella belysningsteknikerna (som vi oftast använder oss av idag), släpper ut mer koldioxid än om vi skulle haft LED-belysning med samma effekt. Det är utan tvekan ett väldigt enkelt sätt att faktiskt göra sitt för klimatet. För ingen kan komma och säga att en gammal spotlampa inte kan bytas ut till en ny. Ändå så gör den så stor skillnad.

admin

Kommentarer inaktiverade.